Giv dit barn en sund start

Giv dit barn en sund start

Kære forældre

Skolestart er noget helt specielt. Børnene har ventet i spænding, men du som forælder går også en ny tid i møde. Nye rytmer, nye vaner, nye roller og nyt ansvar. Og skolestart er en enestående chance for at starte noget godt.

Det bedste, du som forælder kan gøre, er at bakke op om skolen og skabe de bedste forudsætninger for dit barn både i skolen og i fritiden. Børn er hele mennesker og sundheden er en vigtig del af et godt liv – både den del, der handler om kost og den, der handler om motion, leg og læring.

Held og lykke med skolestarten!


Sund og glad skolestart

Forældre som coach                  

Rollen som forælder kan sammenlignes med en coach. Du vejleder og guider dit barn til gode, sunde vaner. Ved skolestart giver det ekstra god mening. Langt de fleste børn har en ret klar fornemmelse af, hvad sund mad og sunde vaner er. Så forudsætningerne er til stede.

”Der sidder en krop under det hoved, vi bruger, når vi skal lære noget, og maden er super vigtig både som næring, nydelse og social aktivitet. Det er klogt at give mad og drikke til dit skolebarn rigtig stor opmærksomhed” skriver lektor i madkundskab Helle Brønnum Carlsen i ”Sund og glad skolestart, Forældrehåndbogen”.

Bogen er et rigtig godt opslagsværk til dig som forælder og en slags guide til dagliglivet som skolebarnsforældre.

Bogen udleveres gennem skoler til forældre til kommende skolebørn.

Læs mere her


Årgang Sund

Hvert år starter omkring 60.000 nye børn i indskolingen. Små nye håbefulde skoleelever dukker op og er mere klar end nogensinde til at lære og til at blive kloge.

Aldrig nogensinde i skolen er der ellers så gode forudsætninger for at skabe sunde vaner. Derfor ”leger” Projekt Sund Skole med Årgang Sund, så vi får iscenesat, hvor vigtig sundheden er, og hvor meget man som forælder, som barn og som skole kan være med til sammen, at skabe gode sunde vaner lige fra start.


Projekt Sund Skole
– nyt gratis tilbud til skolerne
 

PSS_figurer.png

Mejeriernes Skolemælksordning som sundhedsforanstaltning er en non-profit organisation og en institution i folkeskolen. Mejeriernes Skolemælksordning har i årtier bragt sundhed ind i skolen i bred forstand.

Projekt Sund Skole er et nyt gratis tilbud til alle skoler. Det er et nonprofit projekt, drevet af Mejeriforeningen og støttet af EU midler, som anbefaler skoler og forældre at sætte fokus på de vigtige spisepauser, madpakken og drikkevanerne. Dels ved, at du som forælder tager dit ansvar, dels ved, at skolen arbejder med sundhed i den daglige undervisning.

 

Hvorfor er det en god idé, at skolen er med i Projekt Sund Skole?

• Skaber gode rammer for næring til læring i den lange skoledag.

• Forbedrer trivsel og indlæringsevne.

• Giver børnene gode spise- og drikkevaner.

• 0.klasse udnævnes til Årgang Sund.

 

Læs mere på projektsundskole.dk >

 

Eller download infofolder om projektet her:

Hent folder >


 

Hent opskriftfoldere

Her kan du få nemme og inspirerende idéer til dit barns madpakke. Opskrifterne er udviklet i samarbejde med Kost- og Ernæringsrådet. Værsgo'

Opskriftfolder 0. kl >

Opskriftfolder 1. kl >

Opskriftfolder 2. kl >

Opskriftfolder 3. kl >